cz
cz
Zpět

8 hlavních trendů webdesignu roku 2013

webdesign
Web - 16th Září 2013
Napsal/a admin

Přinášíme vám osm hlavních trendů, které určovaly a budou určovat vývoj webdesignu v roce 2013.

 

1. Obsah na prvním místě

Ze všech stran se na nás webdesignery valí neustále spojení content first. Je to nepochybně správně. V současnosti by mělo být hlavní starostí webdesignera vytvořit kvalitní, efektivní, přístupný a snadno dohledatelný obsah. Bez něj nemůže jeho web nikdy uspět.

2. Jednoduchost designu

Novým paradigmatem v oblasti designu webu je jednoduchost. Proces zjednodušování je totiž jediný dostupný nástroj kterým můžeme udělat obsah přístupným a čitelným na všech typech zařízení s co nejlepším uživatelským dojmem z webu.

3. Obsah pro návštěvníka

Pohled na web ze strany návštěvníka a jednoduchá ovladatelnost webových stránek je čím dál tím důležitější. V době, kdy lidé nemají času nazbyt, se hodí mít své stránky natolik intuitivně ovladatelné, aby uživatele nezdržovaly, jinak riskujeme jeho okamžité opuštění webu.

4. Inspirace aplikacemi

V roce 2013 mění mnoho webových stránek svůj design směrem k designu a stylu mobilních aplikací. Zjednodušování a unifikace tak bude probíhat i na webových stránkách určených primárně pro počítače. Opět to souvisí s nástupem smartphonů.

5. Responsivní design

Snahou webmasterů bude hlavně vytváření webových stránek s responsivním designem, který se bude automaticky přizpůsobovat typu zařízení, přes které bude prohlížen, aby měl z webu uživatel se smartphonem stejný dojem jako uživatel s PC nebo s tabletem.

6. Zjednodušování grafiky

V samotné grafice designu budeme svědky nástupu jakéhosi symbolismu a využívání neagresivních barev. Znovu to bude souviset s celkovým zjednodušováním.

7. Hlavní trojka

Primární trojicí programovacích jazyků budou CSS3, HTML5 a Javascript.

8. Technologický vývoj

Čím dál víc se bude experimentovat s dalším využitím různých senzorů v mobilních zařízeních vzhledem k webdesignu a také se budou více využívat interaktivní televizory i na prohlížení webu.

Uvidíme, jak dlouho tyto trendy vydrží v popředí vývoje webdesignu. Co si o nich myslíte? Zanechte nám svůj názor v komentářích!

Profilový obrázek
Napsal/a
admin
Podobné příspěvky
Prioritizace pro startupy krok za krokem: PriX metoda pro plánování releasů
Design | Mobil | Web - 3rd Duben 2020
Napsal/a Tým Pixelfield
Jak využít AR v marketingu: Kompletní průvodce rozšířenou realitou v kampaních
Design | Marketing | Mobil | Web - 27th Březen 2020
Napsal/a Tým Pixelfield